sábado, 1 de diciembre de 2012

Sopa de coliflor i formatge

Segueixo amb una recepta calenteta per aquests dies i ho faig amb una sopa de coliflor. Potser a molta gent no li convenç massa la coliflor i aquesta és una bona excusa per menjar-ne casi sense adonar-se'n! L'he treta d'un llibre de Jamie Oliver o sigui que pels que ja el coneixíeu sabreu que només pot estar molt bona.

Ingredients.

800g de coliflor
2 pastanagues
2 penques d'api
2 cebes mitjanes
200g de formatge cheddar
1 culleradeta de mostassa anglesa
caldo de pollastre o de verdures
oli
sal

Procediment.

Pelar i tallar les pastanagues en rodanxes gruixudes, tallar l'api en llesques, pelar i trossejar la ceba, tallar la coliflor en rodanxes d'1'5cm. Posar al foc una cassola gran amb una mica d'oli, afegir totes les verdures picades, salar i remenar amb una espàtula de fusta. Deixar que es facin durant 10 minuts. Quan les pastanagues  s'hagin estovat una mica però encara conservin la forma i la ceba s'hagi daurat una mica, afegirem el caldo fins cobrir-ho tot (podem posar meitat de caldo i meitat d'aigua si ho volem més suau). Ho tindrem a foc alt fins que arranqui el bull i en aquest moment baixarem el foc. Ho tindrem així, i amb la tapa posada, al voltant de mitja hora o fins que veiem que les verdures estiguin fetes. Passat el temps retirarem del foc, ratllarem el formatge i l'afegirem junt amb la culleradeta de mostassa. Triturarem la sopa fins que quedi homogènia i suau. Provem per tal d'assegurar-nos que està bé de sal i ja estarà llesta per servir.


No hay comentarios:

Publicar un comentario