sábado, 8 de diciembre de 2012

Brioixets

Ahir al vespre vaig fer uns brioixets per tal de poder esmorzar-los aquest matí. Els he tret d'un blog que m'agrada molt (Now I'm a cook) i que és d'una francesa que fa unes fotos fantàstiques. Crec que no és la primera cosa que faig del seu bloc i mai em decepciona!

Ingredients.

125g de farina
125g de farina de pa
115g de mantega
35g de sucre
5g de llevat instantani
1 pessic de sal
3 ous (més un per la superfície)
1 cullerada de llet

Procediment.

Barrejar en un bol els dos tipus de farina, la sal i el sucre. En un altre bol barrejar els ous amb el llevat instantani. Introduir els ingredients humits en els secs i amassar durant 10 minuts simplement amb les mans o amb un robot si en tenim. Quan la massa estigui elàstica afegir la mantega que haurem tallat en trossets. Afegir primerament la meitat de la mantega i quan estigui ben incorporat la segona metitat. Quan la massa estigui lisa i elàstica la deixarem en un recipient gran durant dues hores per a què llevi. Podem untar lleugerament el bol amb mantega i cobrir-ho tot amb film. Passat el temps deixarem la massa a la nevera tota la nit. L'endemà treurem la massa de la nevera, amassarem una mica i farem cinc o sis boles que col·locarem en petits recipients individuals prèviament untats amb mantega. Ho deixarem així al voltant de dues hores per a què creixin. Encendrem el forn a 180º C. Barrejarem un ou amb la cullerada de llet i pintarem la superfície dels brioixos i introduirem al forn durant uns 15 o 20 minuts (quan veiem que s'estan torrant els treiem). I ja els podem menjar, tant tebis com freds, com nosaltres preferim!


2 comentarios: