sábado, 10 de noviembre de 2012

Layer cake amb frosting de xocolata

Avui porto un pastís que he fet per la celebració de l'aniversari del nebot d'en Luismi (que va fer anys fa just una setmana). El pa de pessic i la major part d'idees i consells els he tret del blog El rincón de Bea que és una experta i sobretot en quant a la pastisseria americana.

Ingredients.

Pel pa de pessic
250g de mantega a temperatura ambient
250g de sucre
210g de farina
25g de maizena
4 ous
2 culleradetes de llevat en pols
2 beines de vainilla
50ml de llet
melmelada de gerds

Pel frosting de xocolata
50g de mantega a temperatura ambient
100g de formatge cremós
125g de formatge mascarpone
160g de sucre glaç
25g de cacau en pols

Procediment.

Encendre el forn a 170º C. Tamisar la farina, la maizena i el llevat en pols. Reservar. Batre la mantega i el sucre fins aconseguir una barreja esponjosa. Afegir els ous lleugerament batuts d'un en un a velocitat baixa. No afegir el següent fins que el primer estigui perfectament integrat. Tallar longitudinalment les dues beines de vainilla, treure les llavors de l'interior i afegir-les. Incorporar la meitat de la farina, la llet i l'altra meitat de la farina. Vessar la mescla en un motlle untat amb mantega i empolvorat amb farina i introduir-ho al forn. Tenir-ho al voltant d'una hora i si veiem que s'està fent massa de sobre, tapar amb paper d'alumini. Quan estigui cuit, retirar del forn, deixar refredar una mica, desemmotllar i seguir deixant refredar. L'ideal és deixar assentar el pa de pessic durant tota la nit a la nevera (o a fora si no fa molta calor) abans de manipular-lo.

Per tant, al dia següent, tallar el pa de pessic en dos o tres trossos (segons si volem fer dos o tres pisos) i estendre per la superfície de cadascun una capa de melmelada de gerds. Anar col·locant els pisos un sobre l'altre a mesura que posem les capes de melmelada.

Fer el frosting batent la mantega, el mascarpone i el formatge cremós. Quan estigui ben cremós, afegir el sucre glaç i el cacau en pols. Aquest últim pas batent a mà. En principi, fet així ha de sortir bé, però si veiéssim que queden trossos de mantega petits que no estan fosos amb els altres ingredients, podem donar-li un cop de calor al microones i se'ns desfarà del tot la mantega.

Per estendre el frosting, farem una primera capa prima tot al voltant del pastís i deixarem refredar a la nevera. Passada una hora, posarem una segona capa més generosa de frosting i tornarem a posar-ho a la nevera. Quan vulguem servir el pastís el traurem de la nevera una mitja hora abans.


2 comentarios:

  1. M'agrada la manera que tens d'escampar la xocolata i de decorar amb els coberts! Saps que el meu pa de pessic de taronja s'el van acabar menjant uns fongs... una pena això de fer dolços a calaVal. Dema anirem a "un indret verd i pregon, com mai mes n'hagis trobat al món..."TEM

    ResponderEliminar
  2. Vaja... si que va durar poc el pa de pessic de taronja de la termomix! Doncs aquest que vaig fer jo crec que va tenir força èxit perquè del que quedava se'l van voler repartir per endur-se'l a casa :) i la veritat és que sí, estava molt bo. Un petó!

    ResponderEliminar